Psihoterapie Oradea

Psihoterapeut Oradea – Simona Hint – tel:0740054037 e-mail: hint_simona@yahoo.com

Cum pot scapa de insomnii?

Se întâmplă adesea ca toată ziua să visezi la momentul în care te vei aşeza seara în pat şi vei adormi. Şi totuşi, când faci acest lucri, pare că oboseala a dispărut. Stresul acumulat în fiecare zi face ca această dereglare să devină una dintre cele mai frecvente probleme ale oamenilor.

Dacă te numeri printre cei care trec prin astfel de experienţe, există anumite modalităţi prin care poţi scăpa de ele. Fiecare dintre următoarele 15 sfaturi s-a dovedit că poate ajuta pe oricine să obţină acel somn perfect pe care l-a visat şi, totodată, să se simtă revigorat şi plin de energie în dimineaţa următoare, notează greatist.com.

 1. Mănâncă alimente cu un conţinut ridicat de magneziu. Cercetările arată că magneziul joacă un rol important în ceea ce priveşte capacitatea omului de a adormi şi de a dormi bine noaptea. Dacă ai probleme cu somnul, încearcă să consumi cât mai multe alimente bogate în magneziu, cum ar fi seminţele de dovleac, spanacul sau sfecla. De asemenea, magneziul poate fi luat şi din suplimentele medicamentoase, luate cu o aproximativ o jumătate de oră înainte de culcare.
 2. Încearcă să dormi după-amiază. Între 10 şi 30 de minute de somn după prânz pot asigura un somn liniştitor în noaptea următoare. Dacă depăşim o jumătate de oră, riscăm să adormim profund şi să fim foarte posomorâţi şi fără chef tot restul zilei.
 3. Foloseşte domitorul numai pentru somn şi relaxare. Patul din dormitor trebuie folosit numai pentru activităţile de seara, în niciun caz pentru muncă sau proiecte.
 4. Temperatura aerului din dormitor trebuie să fie potrivită. În această cameră nu trebuie să fie nici prea cald, nici prea frig. Studiile arată că o temperatură dintre 15 şi 23 de grade este ideală. Extremele în ceea ce priveşte temperatura conduc la scăderea calităţii somnului.
 5. Fă o baie caldă înainte de culcare. Acest obicei îţi ajută mintea să se relaxeze, iar creşterea şi scăderea temperaturii corpului induce senzaţia de somn.
 6. Stabileşte-ţi o oră strictă de trezire dimineaţa. Dacă este bine să ne culcăm în fiecare seară la aceeaşi oră, atunci este de preferat să stabilim un program şi în ceea ce priveşte trezitul de dimineaţă.
 7. Recuperează orele de somn pierdute. Ai stat treaz până târziu în ultimele nopţi? Culcă-te mai devreme cu cel puţin o oră ca să recuperezi somnul pierdut.
 8. Nu sta în pat zvârcolindu-te dacă nu poţi adormi. Dacă stai în pat mai mult de 20 de minute şi totuşi nu reuşeşti să adormi, ridică-te şi fă ceva relaxant. Dacă vei continua să te gândeşti că nu te ia somnul, nu vei rezolva nimic, din contră, vei deveni şi mai irascibil.
 9. În cazul în care iei un tratament, verifică dacă nu cumva acestea influenţează somnul. Mergi şi vorbeşte cu medicul tău. În cazul în care pastilele nu au fost prescrise de un medic, mergi la o consultaţie pentru a primi medicaţia corectă.
 10. Nu mai ţine ceasul deşteptător lângă tine. Dacă obişnuieşti să ţii ceasul chiar în apropierea patului şi să auzi tot timpul ticăitul lui, asta ar putea avea un efect asupra calităţii somnului.
 11. Foloseşte odorizante cu miros de lavandă. Mirosul de lavandă se pare că este un antidot pentru insomnie. Poţi încerca să foloseşti beţişoare parfumate cu lavandă sau uleiuri aromatizante.
 12. Încearcă să-ţi relaxezi progresiv muşchii. Începe cu picioarele, încordând muşchii cât numeri până la cinci. Apoi relaxează-te. Fă aşa cu fiecare grupă de muşchi din corpul tău, până ajungi la cap. Meditaţia este, de asemenea, o cheie pentru obţinerea unui somn satisfăcător.
 13. Evită „lumina albastră”. Acest tip de lumină este emis de majoritatea dispozitivelor electronice şi poate contribui la dereglările legate de somn. Ar trebui să nu mai ţinem telefoanele mobile şi celelalte dispozitive în apropierea patului.
 14. Ieşi la aer. Expunerea la lumina solară ajută la reglarea ceasului biologic şi, odată cu asta, reglează obişnuinţele legate de somn.
 15. Bea ceva cald înainte de culcare. Chiar dacă un pahar de lapte cald nu este dovedit că ar da senzaţia de somn, băuturile calde cu siguranţă te ajută să te relaxezi şi poate să-ţi simţi pleoapele puţin mai grele.

Psiholog ,psihoterapeut Simona Hint, Oradea tel: 0740054037

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 21 februarie 2018 de în General şi etichetată , , , , , , .

Calendar

februarie 2018
L M M J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Statistică

 • 12.532 accesari
%d blogeri au apreciat: