Psihoterapie Oradea

Psihoterapeut Oradea – Simona Hint – tel:0740054037 e-mail: hint_simona@yahoo.com

Partenerul -barbatul din viata noastra este oglinda femeii?

Nu intamplator ajungem sa ne alegem partenerii de viata, nu intamplator ei intra in viata noastra. Studiile psihologice sustin ca partenerul este oglinda noastra, ii alegem in functie de trasaturile si caracterul nostru.

Partenerul a venit în viaţa ta cu un motiv! Deoarece viaţa e o şcoală, iar materia pe care o studiem, e doar una – iubirea. Prin bărbat, în viaţa noastră vin cele mai importante, iar uneori cele mai dificile lecții, specialitatea fiind – iubirea şi acceptarea de sine.

Putem oferi iubire altei persoane, doar atunci când o avem în noi. Bărbatul tău – e oglinda ta, ţine minte asta! El doar reflectă ceea ce ai tu în tine.

Orice bărbat care este, sau care va fi atras de tine, e exact bărbatul demn de tine.

Dacă în viaţa ta va veni un bărbat gelos, ar trebui să înveți să-ţi redirecționezi energia sexuală în creativitate.

Dacă în viaţa ta apărea un bărbat lipsit de voință, un “băiețelul mamei” atunci cu siguranță faci parte din acea categorie de femei, care nu va oferi puterea în mâinile unui bărbat. Tu vei decide totul, tu ştii totul mai mult decât alţii, tu îi schimbi pe toţi. Nici nu observi că toate certurile apar, deoarece dorești să schimbi persoana, însă niciodată nu o asculți.

Dacă în viaţa ta a venit o persoană care te “hrănește” cu promisiuni, el însă, petrece veșnic cu prietenii, îţi vorbește frumos, iar tu eşti îndrăgostită de cuvintele lui, stilul lui, maniera lui de a trăi şi a-și îneca amarul, atunci cum crezi, când veți putea trăi liniștiți împreună? Răspunsul: niciodată. Un astfel de bărbat a venit în viaţa ta pentru a-ţi spune: “Începe să te valorezi!” Astfel de exemple sunt foarte multe.

Există “partea din umbră” a personalității – adică acele calități pe care nu le observăm, nu le conștientizăm, nu le acceptăm. Ele sunt în noi, însă pentru conștiința noastră sunt învelite în umbră. Astfel oglinzile pot fi directe şi indirecte.

Oglinda directă:

Trăsătura de caracter care te deranjează la cineva – este şi în tine. Doar că tu nu o observi, nu dorești să o observi. De exemplu, soţul stă pe canapea, lenevește. Asta te face să “fierbi”. Aceeași lene este şi în tine, tu deasemenea eşti leneşă, tot ai vrea să stai pe canapea şi să nu faci nimic, doar că nu-ţi poţi permite acest lucru, pentru că ai fost învățată să fii puternică, să nu stai pur şi simplu, ori tu niciodată nu ai făcut acest lucru, trăiești într-un stres şi o goană continuă – munca, casa, copii, școala, curățenia ş.a.m.d. În acest caz  ar trebui să accepți că da, tu eşti mai lenoasă decât soțul tău şi să-i permiți acestei trăsături din când în când, să se manifeste: pur şi simplu culcă-te, mergi la masaj, lenevește conștient şi relaxează-te.

Oglinda indirectă: 

Găsești o trăsătură care te deranjează la bărbat şi te uiţi dacă o ai în sens opus. De exemplu: bărbatul e slab, deci tu – eşti puternică, ţi-ai luat prea multe atribuții, înseamnă că trebuie să înveţi să fii slabă. Bărbatul e iresponsabil, tu eşti hiper-responsabilă, ții totul sub control, nu te poţi relaxa, nu poţi avea încredere. Bărbatul e mincinos – tu obsedată de adevăr, şi întotdeauna ai nevoie de dovezi şi confirmări, nu ai încredere; bărbatul e lacom – tu prea zgârcită, în primul rând faţă de tine, zgârcită de iubire, emoții, timp…Ai înțeles principiul?

Când vei conștientiza toate aceste lucruri în tine, vei accepta aceste trăsături, sau cel puţin vei încerca să le accepți, înțelegând că valorezi mult mai mult.

Când acceptăm în noi aceste calități, atunci şi bărbații se schimbă, sau comportamentul lor nu te mai enervează.

Psiholog Simona Hint tel 0740054037

sursa: https://psy-practice.com/publications/psikhicheskoe-zdorove/nensi_mak-vilyams_priznaki_psihicheskogo_zdorovya/

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 9 august 2017 de în General şi etichetată , , , .

Calendar

august 2017
L M M J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Statistică

  • 12.532 accesari
%d blogeri au apreciat: